Nyhet

BÄST JUST NU: En metatrip i nostalgi

Nouvelle Vague – Only You

Det franska coverbandet Nouvelle Vague har nostalgiskt blickat tillbaka mot 70- och 80-talet sedan den självbetitlade och hyllade debuten gavs ut 2004. Joy Divisions Love Will Tear Us Apart blev bland annat till bossa nova i Olivier Libaux och Marc Collins händer, och de har avverkat en otrolig mängd sångare sedan dess. De tolkade allt från syntbandet Depeche Mode till punkbandet The Clash i samma unika loungestil. En av sångarna var Mélanie Pain som medverkade på två av spåren på debutalbumet och hon står ännu vid mikrofonen nästan tjugo år senare.

Nu är det syntpopduon Yazoos Only You från 1982 som får en ny kostym, och som doftar Phil Spector och 60-talet. Det är ett första smakprov från det kommande albumet Should I Stay Or Should I Go? som släpps i februari och som kommer att bjuda på tolkningar av bland annat The Smiths, Duran Duran, Billy Idol och Bauhaus.

Och nu när AI är på intåg i musikvärlden kan man se Nouvelle Vagues version av Only You som att man har efterfrågat om att få höra Yazoos original, som om det vore The Ronettes som framförde den 20 år innan den gavs ut.

LÄS OCKSÅ: KONSERTGUIDE: Kolla in dessa spelningar i höst

ANNONCE