Nyhet

Édith Piafs röst återskapas med AI i biografisk film

Den franska stjärnsångerskan Édith Piaf dog i Grasse 1963. Nu, 60 år senare, meddelar Warner Music Group att de i samarbete med Piafs arvingar kommer att släppa en 90 minuter lång biografisk film om sångerskans liv.

Filmen Édith kommer dessutom att skildras med hjälp av en AI-genererad berättarröst som ska efterlikna hur Piaf själv lät.

”Animering kommer att ge ett modernt intryck av hennes historia, medan arkivmaterial tillsammans med scen- och tv-framträdanden, privat material och intervjuer kommer att ge tittare en autentisk bild av viktiga ögonblick i Piafs liv”, säger Warner Music i ett uttalande, enligt Variety.

Warner säger också att de tränat AI:n med hjälp av hundratals röstklipp och bilder från sångerskan, där vissa är uppemot 80 år gamla.


Enligt Variety säger Catherine Glavas och Christie Laume, förvaltare av Piafs arv, bland annat:

– Det har varit en speciell och känslosam upplevelse att få höra Édiths röst igen. Teknologin har fått det att kännas som om att vi var tillbaka i samma rum som henne. Animationen är vacker, och genom denna film kommer vi att kunna visa den verkliga sidan av Edith - hennes gladlynta personlighet, hennes humor och hennes orubbliga anda.

Édith har i dagsläget inget bekräftat releasedatum, men uppges vara i slutskedet av produktionen.


LÄS OCKSÅ: THE BEATLES SLÄPPER NY LÅT: VÅR SISTA NÅGONSIN

ANNONCE