Nyhet

Kevin ”Geordie” Walker är död

"Ingen var coolare än Geordie, en av de bästa och mest inflytelserika gitarristerna någonsin"

Gitarristen Kevin ”Geordie” Walker, en av medgrundarna av det engelska postpunk-bandet Killing Joke, har gått bort.

”Det är med stor sorg vi bekräftar att Killing Jokes legendariska gitarrist Kevin ”Geordie” Walker gick bort efter att ha drabbats av en stroke den 26 november 2023 i Prag, omringad av sin familj. Vi är förkrossade. Vila i frid broder.”, skriver bandet i ett inlägg på sociala medier.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Killing Joke (@killingjokeband)


Bandets före detta trummis Martin Atkins uppmärksammade Walkers bortgång i ett inlägg på Facebook, där han delade en video med supergruppen The Damage Manual, som även Walker var medlem i.


Killing Jokes Basist Martin Glover, mer känd som Youth, hyllade också Walker i inlägg på sociala medier, där han bland annat skriver:

”Geordie. Är fortfarande i chock och har svårt att tro att han inte längre är med oss. Han verkade alltid oövervinnlig för mig. Ingen var coolare än Geordie, en av de bästa och mest inflytelserika gitarristerna någonsin. Han var min lärare, partner och vissa gånger en skräckinjagande fiende.”

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Martin 'Youth' Glover (@youthmartin)


Killing Joke grundades 1978 i Cheltenham av Glover, Walker, Jaz Coleman och Paul Ferguson. Gruppen släppte sin självbetitlade debut 1980 men slog igenom på allvar först fem år senare med plattan Night Time, enligt NME.

Geordie Walker blev 64 år gammal.


LÄS OCKSÅ: SHARON OSBOURNE OM OZZYS HÄLSA: HJÄRTSKÄRANDE

ANNONCE