Nyhet

Roger Waters sparkade sonen från sitt band: ”Det var ganska bedrövande”

"De andra som fick lämna var inte hans son, så det gjorde dubbelt ont för mig"

Redan som tvååring blev Harry Waters, son till Roger Waters, introducerad till Pink Floyds musik. I låten Goodbye Blue Sky från The Wall är det Harrys barnröst som hörs i de inledande fraserna. På senare tid blev Harry dessutom keyboardist i sin pappas band, och turnerade med produktionen i 14 år innan han fick sparken 2016, av sin egen far.

I en ny intervju med Rolling Stone berättar Harry, som än idag inte vet varför han fick lämna bandet, om beskedet:

– Det var ganska bedrövande. Jag tror att han bara ville ha nytt blod, något nytt och fräscht. Jag är inte helt på det klara över hur han resonerande, men alla utom två fick sparken. Fast de andra som fick lämna var inte hans son, så det gjorde dubbelt ont för mig.


I intervjun berättar Harry vidare att han fortsatt spela sin pappas musik, om än i andra konstellationer. Exempelvis avslutade han nyligen en turné med Les Claypool’s Fearless Flying Frog Brigade, som framfört Pink Floyds Animals i sin helhet.

Han har också nyligen börjat spela med tribute-bandet Brit Floyd, och berättar att det gått bra trots att han inte varit bekant med medlemmarna sedan tidigare.

– Jag har spelat den här musiken i typ 30 år, jag tror att vi alla kan materialet ganska bra, säger han till Rolling Stone.


Under våren 2024 kommer Brit Floyd till Europa och Skandinavien, där de gör ett antal datum i Norge. På bandets hemsida utlovas också ytterligare konsertdatum inom kort.

LÄS OCKSÅ: ROGER WATERS LÄSTE HÖGT OM HUSDJUR UNDER KONSERT - PUBLIK LÄMNADE

ANNONCE