Nyhet

The Hives till Venezuela – blir landets första internationella akt på tio år

Tidigare i år släppte The Hives sitt sjätte studioalbum The Death Of Randy Fitzsimmons och begav sig ut på vägarna igen.

I somras turnerade de tillsammans med Arctic Monkeys och framträdde även på Dalhalla tillsammans med Mando Diao och The Sounds.

På fredag inleder bandet sin Sydamerika-turné med ett planerat stopp i Venezuelas huvudstad Caracas. Unikt för spelningen i Venezuela är att det blir landets första med en internationell akt på över tio år, enligt Musikindustrin.

Landet har tidigare legat under internationella sanktioner, framförallt från USA. Under 2023 har länderna förbättrat sina relationer och i oktober började USA att lyfta sanktionerna, som tidigare förhindrat internationella akter att spela i Venezuela.


– På grund av sanktionerna har det varit en omöjlig marknad. Vi råkar bara ha den goda timingen att vara de första in i landet. Förhoppningsvis kan The Hives vara en del av resan för att återöppna landet och få större artister att åka dit. Venezuela är ett så stort land, men det har isolerats från musikbranschens boom i Latinamerika under de senaste tio åren. Det är verkligen på tiden för västerländska artister att kunna åka dit, säger Matthew Greer från brittiska ATC Management, enligt Musikindustrin.

Konserten äger tum på Concha Acústica De Bello Monte den 7 december.

LÄS OCKSÅ: TOOL ÅTERVÄNDER TILL SVERIGE NÄSTA ÅR


ANNONCE