Nyhet

The Jesus & Mary Chain släpper nytt och kommer till Sverige

"Det är konstigt, jag har gjort det i nästan 40 år och blir fortfarande skräckslagen innan varje gig"

I år är det 40 år sedan The Jesus & Mary Chain släppte sin debutsingel Upside Down, som föregick deras ikoniska debutplatta Psychocandy från 1985.

Under 2024 släpper bandet sitt åttonde studioalbum och har redan gett ut ett smakprov i form av singeln jamcod, enligt NME. Därtill är också en biografi och en dokumentär om bandet på gång, samt en världsturné med besök i Sverige.

Frontmannen och sångaren Jim Reid berättar om den nya singeln jamcod och ytterligare ett nytt spår i en intervju med NME:


– Den handlar om bandets uppbrott och kvällen på The House Of Blues när bandet splittrades. Det är en annan låt med på albumet, Chemical Animal, som är liknande men annorlunda på det sättet att jag ser tillbaka på dagarna med droger och hur det var. När man hamnar så långt ner i skiten är det som att allt går på instinkt, man blir som ett djur och allt handlar om droger. Det var ett fruktansvärt leverne och jag är glad att jag inte håller på så längre.

I samma intervju berättar Reid fortsättningsvis att han uppskattar att turnera nu mer än någonsin, och att det är skönt att slippa press utifrån. Trots det lider han fortfarande av scenskräck:

– Det är konstigt, jag har gjort det i nästan 40 år och blir fortfarande skräckslagen innan varje gig. Det spelar ingen roll hur stort eller litet spelstället är, jag blir faktiskt mer nervös på mindre klubbar än större scener. Men nuförtiden känns det som att konserterna är mer under kontroll, säger han till NME.


Det nya albumet Glasgow Eyes släpps den 8 mars 2024. Den 6 april kommer The Jesus & Mary Chain till Stockholm och Münchenbryggeriet, och den 7 april besöker de Plan B i Malmö.

Lyssna på den nya singeln jamcod här:

LÄS OCKSÅ: THE ROLLING STONES ÅKER PÅ TURNÉ IGEN


ANNONCE