Nyhet

The Queen’s Gambit blir musikal – Mitski skriver text och musik

Det som började som en roman blev till hyllad serie – snart är det även en fullfjädrad scenföreställning.

Den japansk-amerikanska sångaren, musikern och låtskrivaren Mitski har under de senaste åren blivit ett namn på mångas läppar. 2018 släppte hon sitt kritikerrosade album Be The Cowboy och tidigare i år var hon en av de Oscarsnominerade i kategorin för bästa originallåt, tack vare soundtracket This Is A Life från filmen Everything Everywhere All At Once.

Nu är det bekräftat att Mitski kommer att skriva både text och musik till en kommande scenanpassning av boken och Netflix-serien The Queen’s Gambit, enligt NME.

Redan 2021 meddelades att romanen skulle göras till musikal och under gårdagen avslöjade produktionsbolaget Level Forward detaljer om arbetsprocessen.


– Jag var ett stort fan av Netflix-serien och ett ännu större fan av boken innan Level Forward ens presenterade idén till att göra en musikal av The Queen’s Gambit. Så jag hade redan då bestämt mig för att bli en medlem av teamet, berättar Mitski i en intervju med The Hollywood Reporter.

Dramaturgen Eboni Booth skriver föreställningen, och rollen som regissör axlas av Whitney White.

Rollbesättning och premiärdatum har ännu inte avslöjats, enligt NME.


I september släppte Mitski sitt sjunde album The Land Is Inhospitable and So Are We som fick fem av sex stjärnor av GAFFAs Emma Thimgren. I början av januari 2022 fick även GAFFAs Gabriella Bergström en pratstund med artisten, läs hela intervjun här.

LÄS OCKSÅ: MITSKI VERSUS MUSIKBRANSCHEN

ANNONCE