Nyhet

Weird Al Yankovics känga till Spotify: ”Tack för mackan”

Under gårdagen avslöjades årets Spotify Wrapped, streamingjätten Spotifys årliga sammanställning av de artister, låtar och poddar som genererat flest streams och gjort störst avtryck under året som gått.

I samband med Spotify Wrapped väljer vissa artister att spela in ett tackmeddelande till de fans som lyssnat allra mest. En av dem är Weird Al Yankovic, som i sitt meddelande passade på att rikta en gliring mot streamingjätten, enligt NME.

– Okej, jag ska vara snabb. Jag vill bara tacka alla för er fantastiska support. Som jag förstår det hade jag över 80 miljoner streams på Spotify i år, så om jag räknar rätt betyder det att jag tjänat 12 dollar. Tillräckligt för att köpa en schysst macka på restaurang. Så, från botten av mitt hjärta, tack för er support och tack för mackan, säger Weird Al i sitt meddelande, delat av en användare på X.

Tidigare i år ändrade Spotify sin royalty-modell, vilket innebär att låtar inte börjar generera pengar förrän de passerat tusen streams, enligt NME.

Enligt ett pressmeddelande från Spotify själva var Flowers med Miley Curys den mest streamade låten under 2023, och Taylor Swift den mest spelade artisten.


LÄS OCKSÅ: NU SLÄPPS SPOTIFY WRAPPED - SÅ HÄR LYSSNAR SVERIGE OCH VÄRLDEN

ANNONCE