Nyhet

Företaget bakom EasyJet stämmer bandet Easy Life

"Vi kan inte tillåta att tredjepartsaktörer använder det gratis och för ingenting. Det skulle vara väldigt orättvist"

Det alternativa indiepopbandet Easy Life har hamnat i en prekär situation efter att flybolaget EasyJets holdingbolag EasyGroup stämmer bandet på grund av deras namn.

”Easyjet stämmer oss för att vi heter Easy Life. De tvingar oss att byta namn eller dras in i en dyr rättsprocess som vi aldrig kommer ha råd med. Vi har jobbat hårt med att etablera vårt varumärke och jag är säker på att vi aldrig på något sätt har påverkat deras business. Trots att vi tycker att hela situationen är skrattretande är vi i princip maktlösa mot ett så massivt företag. Jag vet inte vad jag ska säga mer, vi kommer hålla er uppdaterade. Till er som köpte konsertbiljetter och hamnade på en budgetresa till Teneriffa ber jag om ursäkt, till resten, tack för all support.”, skriver bandet i inlägg på sociala medier.

I ett uttalande till NME säger en talesperson för EasyGroup:

”Stelios [företagsgrundarens namn, reds. anm.] och EasyGroup grundade och äger rättigheterna till varumärkesnamnet easy. Andra företag inklusive easyLife betalar årliga royalties för sitt användande som en del av deras affärsstrategi. Vi kan inte tillåta att tredjepartsaktörer använder det gratis och för ingenting. Det skulle vara väldigt orättvist.”


Huruvida en rättsprocess kommer att inledas är i skrivande stund fortfarande oklart.

LÄS OCKSÅ: LIZZO VILL ATT STÄMNINGEN AVVISAS: FÖRNEKAR ALLT

ANNONCE