Nyhet

GAFFA-TECH: 99 (nästan) ljudande luftballonger

Zeppelin ska enligt Bowers & Wilkins själva uppgraderats till ett "komplett stereosystem”.

Den brittiska ljudtillverkaren Bowers & Wilkins har tillsammans med McLaren Automotive lanserat en ny version av sin trådlösa högtalare, Zeppelin. I ett pressmeddelande säger Bowers & Wilkins att den nya högtalaren har fått en design i Galvanic Grey och Papaya Orange, inspirerad av McLarens Automotive design approach.

Mycket ska ha hänt när det kommer till ljudet. Zeppelin ska enligt Bowers & Wilkins själva uppgraderats till ett “komplett stereosystem”. Dess drivenheter är symmetriskt anordnade på båda sidor runt en central, stor subwoofer som då givetvis står för själva köttet i ljudet. Den har också fått en trådlös multirumsfunktion, vilket ska göra att du kan enkelt kan sammankoppla högtalaren för att spela i flera rum tillsammans med andra högtalare från Bowers & Wilkins. Sammankopplingen konfigureras i Bowers & Wilkins app och ela kalaset drivs slutligen enligt britterna av en förstärkare på 240 watt.

I pressmeddelandet berättar tillverkaren också att de har designat 60 (!) helt unika enheter, som fått namnet Zeppelin McLaren 60th Anniversary Edition, ett sätt att uppmärksamma det faktum att de båda aktörerna nu samarbetat i 60 år.


Som direkt hänvisning till McLarens färger och design har dessa högtalare fått en orange färg. Dessutom har specialhögtalarna en Speedy Kiwi-logotyp på baksidan. Dessa 60 specialutgåvor kan endast köpas hos utvalda McLaren-återförsäljare världen över.

Det är i dagsläget okänt vad denna luftballongsliknande högtalare kommer kosta men vår gissning är att den inte kommer vara gratis.

LÄS OCKSÅ: GAFFA-TECH: En het dyrgrip


ANNONCE