Nyhet

King Gizzard & The Lizard Wizard släpper nytt album

”Vi kanske testar gränserna för människors koncentrationsförmåga när det gäller musiklyssnande, men jag är väldigt intresserad av att rasera sådana koncept”

Australiensiska King Gizzard & The Lizard Wizard ligger inte på latsidan när det gäller att producera material. Så sent som i somras släppte de sitt 24:e (!) album PetroDragonic Apocalypse; Or, Dawn Of Eternal Night: An Annihilation Of Planet Earth And The Beginning Of Mercyless Damnation.

Nu avslöjar gruppen att de är aktuella med uppföljaren The Silver Cord, enligt Pitchfork.

Albumet kommer dessutom att släppas i en standardversion och en förlängd version.


”Den första versionen är väldigt komprimerad, med allt fett bortskuret. På den andra versionen är den första låten Theia 20 minuter lång. Det är ’allting’-versionen – alla sju låtar du redan hört i den första versionen, men med en massa annan skit vi spelat in när vi gjorde albumet. Det är till alla Gizz-heads. Jag älskar Donna Summers platta med Giorgio Moroder, och lyssnar aldrig på de korta versionerna nu. Jag är en av dem som vill höra hela grejen. Vi kanske testar gränserna för människors koncentrationsförmåga när det gäller musiklyssnande, men jag är väldigt intresserad av att rasera sådana koncept”, säger frontmannen Stu Mackenzie i ett uttalande, enligt Pitchfork.

I samband med tillkännagivandet har bandet också delat en video som ger ett smakprov på albumets första tre låtar, Theia, The Silver Cord och Set. Se den här:

The Silver Cord släpps den 27 oktober.


LÄS OCKSÅ: KVELERTAK SLÄPPER KORTFILM TILL LÅT FRÅN SENASTE ALBUMET

ANNONCE