Nyhet

Spotify lanserar ny funktion för musiklyssnande i grupp

Jam fungerar som en lyssningssession i realtid som du och en grupp vänner kan ställa in och lyssna på tillsammans.

Streamingjätten Spotify har redan flertalet funktioner som gör det möjligt att dela musik med andra och nu är de på väg med ett nytt tillskott – Jam. Jam fungerar som en lyssningssession i realtid som du och en grupp vänner kan ställa in och lyssna på tillsammans.

Jam bygger på några av Spotifys befintliga sociala funktioner och kombinerar dessa med sin personaliseringsteknik. Funktionen är dock inte för alla, du måste nämligen vara  Premium-prenumerant innan du kan bjuda in andra till en delad musikupplevelse där alla kan lyssna och dela sin favoritmusik.

I ett pressmeddelande tillkännager Spotify att Jam redan är tillgängligt för alla Premium-prenumerationer och allt användaren behöver göra är att bjuda in sina vänner och därefter hjälper Jam att hitta de “perfekta” låtarna till spellistan. Jams syfte är att försöka hitta de saker som deltagarna i gruppen har gemensamt och sedan välja musik utifrån den informationen.


Användaren som bjuder in kan se vem som har lagt till vilka nummer i kön och vem som ska tackas på lämpligt sätt. Det finns tre sätt att bjuda in användare till din lyssnargrupp:

  • Slå på bluetooth och klicka ihop telefonerna
  • Få dina vänner att skanna QR-koden på din telefon eller webbläsare
  • Tryck på 'dela' och skicka länken via sociala medier, SMS, meddelanden och liknande.

Tror du att Jam kommer förändra sättet vi lyssnar på musik tillsammans?

LÄS OCKSÅ: GAFFA-TECH: Den dyra fullträffen


ANNONCE