Nyhet

The Libertines släpper singel och avslöjar albumdetaljer

Sedan 2019 har det tisslats och tasslats om The Libertines kommande album och de senaste veckorna har mer och mer info kommit upp till ytan.

Nu avslöjar bandet att de återvänder till rampljuset med sitt fjärde album All Quiet On The Eastern Esplanade och släpper samtidigt singeln Run Run Run.

”Den handlar om att vara fångad och försöka rymma från sitt dystra liv, lite som mannen i Bukowskis Post Office. Den värsta grejen för The Libertines skulle vara att fasta i en ’run-run-run’-slentrian, att konstant försöka återuppleva vårt förflutna.”, säger bandets ena frontman Carl Barât om låten, enligt NME.

Lyssna på den här:

Utöver att parafrasera Erich Maria Remarques krigsroman från slutet av 20-talet, är All Quiet On The Eastern Esplanade även en hyllning till bandets hotell The Albion Rooms, som också innefattar en studio, restaurang och bar i Margate, England.


Gruppens nya album spelades in på The Albion Rooms under fyra veckor i februari och mars. Idéer började dock ta form redan 2019, då Barât och Pete Doherty befann sig på Jamaica för att skriva innan de återvände till Margate och sina bandkamrater, enligt NME.


– Vi förenades som band under en period av enighet där alla bidrog, säger Doherty, enligt sajten.

All Quiet On The Eastern Esplanade släpps den 8 mars på cd, vinyl och kassett samt digitalt.

LÄS OCKSÅ: NY DOKUMENTÄRFILM OM PETER DOHERTY PÅ VÄG


ANNONCE