Nyhet

The Nationals frontman gör sitcom med sin bror

Matt Berninger, mest känd som sångare och textförfattare i The National, har flera projekt igång.

I en intervju med NME avslöjar han att han producerar en sitcom med namnet Dos Apes tillsammans med sin bror Tom Berninger, där medlemmar ur indierockbandet The Walkmen medverkar.

– Det kommer att baseras mycket på självbiografiska saker, men inte bara från mig, Walt Martin och Matt Barrick från The Walkmen har alla möjliga historier. Min bror Tom är hjälten. Jag och Tom spelar oss själva, min fru är inte med, men seriens hela kemi och dna är väldigt annorlunda från något annat jag känner till, säger Matt till NME.

Berninger pratade om idén till projektet redan 2020, i samband med snack om en potentiell uppföljare till sin film Mistaken For Strangers. Filmen från 2013 handlar om när Matts bror Tom följer med bandet på vägarna, dokumenterar deras resa och misslyckas i rollen som turnéledare.


Serien Dos Apes har sedan dess legat på is, delvis på grund av pandemin men också på grund av skrivkramp och depression, enligt NME.

– Det är en riktigt bra serie, men på grund av pandemin fick vi lägga ner. Men nu är Dos Apes vid liv och det är allt jag kan säga. Det har inte hänt så mycket på grund av manusförfattarnas strejk och sånt, men vi får se, säger Matt till sajten.

LÄS OCKSÅ: LYSSNA: THE NATIONAL GER UT ÖVERRASKNINGSALBUM


ANNONCE