Nyhet

Aviciis debutalbum fyller tio år – firas med kampanj med aldrig visade videoklipp

I år fyller Aviciis ikoniska debutalbum True tio år.

För att fira tioårsjubileet lanseras nu en stor kampanj där ”närgånget och i flera fall aldrig tidigare visat filmmaterial släpper in publiken i den kreativa processen bakom den banbrytande skivan som flätade samman akustiska instrument med elektroniska beats”, enligt ett pressmeddelande.

Materialet görs tillgängligt för fans idag, den 13 september, samma datum som True släpptes 2013. Både kortare klipp anpassade till sociala medie-plattformar och längre, mer djuplodande innehåll med inblick i Tim Berglings kreativa processer utlovas.

Klipp från albumturnén och ofiltrerat, aldrig tidigare visat videomaterial från skapandet av Addicted To You är några exempel på material som kommer ut, enligt meddelandet.


I juni i år uppmärksammades även 10-årsjubileet av singeln Wake Me Up, en av låtarna på Berglings hyllade albumdebut. I inlägg på sociala medier delades klippet The Making Of Wake Me Up By Avicii med den tillhörande texten:

”Avicii visade världen sin förmåga att blanda olika genrer, och överskrida gränserna mellan ålder, musik, preferenser och kulturer runtom i världen. ’Det är så långt från något jag gjort musikaliskt tidigare, så det är en lättnad att allt gick som det gjorde’ – Tim ’Avicii’ Bergling.”

Se klippet här:


Utöver det nya arkivmaterialet kommer True också att släppas på vinyl i begränsad upplaga; en version i ny färg, samt en remix-version, True: Avicii By Avicii, som släpps för första gången.

LÄS OCKSÅ: AVICIIS STORA HIT NÅR ÖVER TVÅ MILJARDER STRÖMNINGAR

ANNONCE