Nyhet

Inti-Illimani, Mikael Wiehe och Stor bjuder in till minneskonsert

Den latinamerikanska folkmusikgruppen Inti-Illimani gör gemensam sak med Stor och Mikael Wiehe på Stora Teatern i Göteborg.

50 år efter militärkuppen i Chile hedras de drabbade under en kväll med musik och samtal, enligt ett pressmeddelande.

Inti-Illimani bildades 1967 med ett gemensamt intresse för den latinamerikanska folkmusikens rötter och en förmåga att kombinera folklore med populärmusik. Efter statskuppen i Chile 1973 blev de bannlysta av militärjuntan och tvingades leva i exil i Italien. 15 år senare återvände de och blev en del av demokratiseringsrörelsen. De blev även en av musikrörelsen Nueva Cancións främsta representanter, genom sina texters sociala aspekter.

Rapparen Stor har samarbetat med artister som Petter, Linda Pira, Cherrie och Seinabo Sey. 2013 skrev han låten Pappas Låt som en kärleksförklaring till sin far, poeten Sergio Infante, som flydde Chile och kom till Sverige som politisk flykting 1975.


Vissångaren och proggikonen Mikael Wiehe sjunger sin hyllning till den chilenska sångaren Victor Jara, och kommer tillsammans med Stor att samtala under ledning av moderator Emelie Berggren, spanskatolk och Chile-kännare, enligt meddelandet.

Kvällen inleds med samtal och musik från Stor och Wiehe och fortsätter sedan med konsert från Inti-Illimani.

50 År Efter – En Kväll För Chile äger rum på Stora Teatern i Göteborg den 21 september.


LÄS OCKSÅ: SVENSK HIPHOP OCH SYMFONIORKESTER MÖTS - I NY FÖRESTÄLLNING

ANNONCE