Nyhet

Bowers & Wilkins nya Signature-högtalarserie lovar lyx, elegans och fet ljud

Den nya Signature 700-serien är endast den åttonde i raden och ska som sina föregångare hedra företagets grundare

Beteckningen Signature är inte någonting som Bowers & Wilkins slänger sig med lättvindigt. Faktiskt är den nya Signature 700-serien bara den åttonde i raden av högtalare med den beteckningen, och det är, enligt tillverkaren själv, ett uttryck för både prestige och exklusivitet.

Bowers & Wilkins 702 S3 Signature, 705 S3 Signature och HTM71 S3 Signature är alla byggda på den prestanda och estetik som tidigare modeller har visat, och det är den som lägger grunden för den nya designen och uppgraderade komponenterna och lyxen, skriver tillverkaren i ett pressmeddelande.

Bowers & Wilkins informerar att 700-serien kommer med deras Solid Body Tweeter-on-Top med en avlång form och ett system som skulle producera ett mer fritt och öppet ljud med högre frekvenser.


Själva kabinettet är fräst ur en enda solid block av aluminium, för att bättre stå emot resonans.

Ingenjörerna hos Bowers & Wilkins har arbetat för att maximera högtalarnas prestanda, bland annat genom att uppgradera motorkonstruktionen som styr mellanregistret och basregistret. Här har de använt Mundorf-kondensatorer och förbättrade högtalarkontakter.

Slutligen har man använt Dome tweeters av kol, vilket skulle ge en dramatisk förbättring jämfört med andra Dome tweeters. Faktiskt skulle uppbrytningsgränsen ha höjts till 47 kHz.
De nya högtalarna skulle dyka upp i slutet av april eller under maj och får priser som startar på runt 18 000 för den minsta modellen och slutar runt 64 000 kronor för den dyraste.


LÄS ÄVEN: Sonos Roam 2 kommer till sommaren med en extra bonusfunktion

ANNONCE