Nyhet

Så var Coachellas första helg

Utbrott från DJ-bås, skådespelare på scen och en oväntad stjärnduett. Det är bara några av händelserna från den amerikanska festivalen Coachellas första helg.

Helgens stora musikhändelse var Coachella som ägde rum i Indio, Kalifornien. Här är ett stickprov på festivalens första helg.

Den colombianska sångaren J. Balvin uppträdde under lördagskvällen på en scen i någon slags Sci-fi-tema, med ufon och stora gröna alien-huvuden i kulisserna. Mot slutet av Balvins show dök Will Smith, något oväntat, upp på scen i svart kostym och solglasögon där han ihop med artisten framförde låten Men In Black från filmen med samma namn där Will Smith som bekant spelade huvudrollen. 

 

Temilade Openiyi, mer känd som Tems intog scenen under söndagskvällen. Enligt Billboard hade hon tidigare under dagen skrivit om en spännande överraskning på plattformen X och visst levererade hon. Den nigerianska sångerskan och producenten återförenades med Justin Bieber och Wizkid på scenen för att framföra hitlåten Essence, som släpptes 2020.


 


Någon som inte hade en lika magisk kväll var den kanadensiska singer-songwritern Grimes. Framträdandet kantades av tekniska problem och flera gånger hördes artisten skrika i ren frustration. Hon bad om ursäkt till publiken med orden: "All my tracks are double tempo and I can’t do the math", skriver NME. Efter fredagens teknikhaveri förklarade hon även situationen på X med att hon hade lämnat över delar av ansvar för tekniken till utomstående, något hon vanligtvis sköter själv.


 

Lana Del Rey headlineade Coachellas första kväll och slog på stort. Som gäst tog hon in superstjärnan Billie Eilish och tillsammans framförde de hennes Ocean Eyes, från 2016. Som om det inte vore nog bjöd de också publiken på en duet av Lana Del Reys Video Games, från debutalbumet Born To Die.

 

Coachella återföds kommande helg med artister som: Doja CatTyler, The Creator, Sabrina CarpenterRaye och Bleachers.


LÄS OCKSÅ: COACHELLA 2024: Årets lineup presenterad

ANNONCE