Nyhet

BÄST JUST NU: Ett hav av hypnotisk electronica man gärna förlorar sig i

Rob Grant & Lana Del Rey – Lost At Sea (ANNA Remix)

Rob Grant kommer av naturliga skäl alltid att förknippas musikaliskt med sin dotter Lana Del Rey, något som han inte har något emot. När han förra året släppte sitt debutalbum Lost At Sea i den blygsamma åldern av 68 år, sade han att han var glad över att vara den första nepo-pappan.

"Nepo" är ett begrepp hämtat från nepotism, på svenska även kallat svågerpolitik, och det brukar användas i ett negativt ordalag för att peka på de som får ett karriärlyft tack vare sina framgångsrika föräldrar. Kanske kan man då även se Christina Hellström, Håkan Hellströms mamma, som den första nepo-mamman. Hon har dessutom samarbetat med Håkans sparringpartner Björn Olsson medan Rob har samarbetat med Jack Antonoff, Lanas sparringpartner.

Robs välkända dotter gästade hans debutalbum på två av låtarna, bland annat titelspåret Lost At Sea. Naturligtvis är det dessa två låtarna som lyssnarna har valt att fokusera på och därför släpps nu även en remix av titelspåret skapad av brasilianska ANNA, vars riktiga namn är Ana Miranda. Hon har vanligtvis ena foten i techno och den andra i ambient, och här bjuds det på ett hav av hypnotisk electronica som man gärna förlorar sig i. Den finstämda pianoballaden som utgör originalet blir om än bättre i sin nya kostym.


ANNONCE