Nyhet

Ben Howard till Sverige i sommar

Den brittiska singer-songwritern släppte sin första ep 2008, men slog igenom på allvar med sin första fullängdare Every Kingdom 2011.

Sedan dess har Ben Howard fortsatt att skapa och släppa musik, och under förra året kom hans femte album Is It?, som flirtade mer med elektroniska inslag än tidigare.

Albumet skapades även under en period då Howard drabbades av två mini-strokes (s.k. TIA), vilket påverkade minne och talförmåga, såväl som skrivandeprocessen av albumet.

GAFFAs Sara Karlsson gav Is It? fem av sex stjärnor i sin recension, där hon bland annat skriver:


”De fragmentariska texterna kan tyckas svåra att få grepp om med sin blandning av djupsinnigheter och trivialiteter. De är flyktiga och sinnliga med dofter och färger – små nonfigurativa tavlor med glimtar av en annan verklighet. TIA-upplevelsen där både tal och minne påverkats, om än övergående, har säkert spelat in. Kanske har den fått Ben Howard att tänka på och ifrågasätta saker han inte tidigare reflekterat över “Wish I knew the words to this one/Love is that the final sound?”(Couldn’t Make It Up) “What’s mine anyway?” (Spirit).

Läs hela recensionen här.

I dagsläget är Howard aktuell med turnédatum i bland annat USA, Australien, Indien och Europa. I sommar besöker han Sverige för en konsert på Cirkus i Stockholm den 24 juni, enligt ett pressmeddelande. Biljetter släpps på fredag klockan 11.00.


LÄS OCKSÅ: GENE SIMMONS BAND TILL DALHALLA

ANNONCE