Nyhet

Konsertturné ställs in – arrangör spelade bort biljettpengarna

"Jag har levt under för stor stress under för lång tid och inte tagit ansvar för min sjukdom, så just nu är jag under behandling"

Tusentals har blivit blåsta på biljetter till hyllningskonserter i Börje Salmings ära.

Turnén Sound Of Emotions skulle ha inletts under våren med sex stopp i olika svenska städer. Nu ställs den in efter att arrangören spelat bort biljettpengarna, enligt Aftonbladet.

Överskottet från projektet var även tänkt att gå till Börje Salming Foundation, en stiftelse till förmån för forskning kring sjukdomen ALS.


– Det som har hänt är otroligt tråkigt för alla inblandade. Det är alltid fantastiskt kul att få spela och möta publiken, och nu skulle vi dessutom hjälpa till att samla in pengar till den oerhört viktiga ALS-forskningen, säger Mariette, en av artisterna som skulle medverkat på turnén, till tidningen.

Jon Henrik Fjällgren, LaGaylia Frazier, Axel Schylström, Rickard Söderberg och Uno Svenningsson skulle också ha deltagit i produktionen.

Bolaget bakom projektet ägs av Jon Henrik Fjällgrens tidigare manager, som Fjällgren nu polisanmält och sagt upp kontakten med.


Den tidigare managern och arrangören säger till Aftonbladet att det inte finns några pengar att betala tillbaka till biljettköparna.

– Jag hade tidigare ett kraftigt spelberoende och jag har fallit tillbaka i spelmissbruk. Det är dit pengarna har gått. Jag har levt under för stor stress under för lång tid och inte tagit ansvar för min sjukdom, så just nu är jag under behandling. Det är det som har hänt.

Enligt tidningen jobbar biljettbolaget Tickster med att hitta en lösning för att erbjuda nya datum för de inställda konserterna.


NY RAPPORT: PENGAR TILL KULTUREN ÄTS UPP AV HYRESKOSTNADER

ANNONCE