Nyhet

Kronofogden slog till mot Gunilla Persson

I söndags genomförde Kronofogden en insats på Gunilla Perssons hotellrum i Växjö. Detta eftersom Hollywoodfrun har en skuld hos dem på över 630 000 kronor.

I lördags gick Gunilla Persson vidare till kvalet i Melodifestivalen med låten I Won't Shake (La La Gunilla) i Växjö. Men firandet varade inte länge, för att vid åttatiden på söndagsmorgonen kom Kronofogden på besök, vilket Expressen var först med att rapportera om. Anledningen till besöket var att hon har en skuld hos Kronofogden på över 630 000 kronor. 

2018 dömdes Persson av Stockholms tingsrätt att betala tillbaka drygt 300 000 kronor till Försäkringskassan och skulden har sedan dess vuxit till över det dubbla. Orsaken till skulden var att hon fick olika bidrag från Sverige under tiden som hon bodde i USA och medverkade i TV-programmet Svenska Hollywoodfruar

Persson har enligt Kronofogdemyndighetens tidigare utredningar inte haft några utmätningsbara tillgångar i Sverige, men när det blev officiellt att hon skulle tävla i Melodifestivalen i november, startade Kronofogden en ny utredning.


Under Kronofogdens insats i Växjö utmättes flera smycken, kläder och ett par Chanelskor från Perssons hotellrum. 

– Uppskattningsvis är det värt under 100 000 kronor som det ser ut. Vi ska göra en preliminär värdering, sedan tar vi det till en juvelerare för en professionell värdering, troligen under veckan, säger Johannes Paulsson verksamhetsutvecklare på Kronofogden till TT.

LÄS OCKSÅ: UPPGIFTER: Hollywoodfrun klar för Melodifestivalen 2024


ANNONCE