Nyhet

Noel Gallagher i samarbete med Gibson för välgörenhet

Den förre detta Oasis-medlemmen Noel Gallagher har inlett ett samarbete med gitarrtillverkaren Gibson för att skapa en begränsad utgåva av Gibson '78 Les Paul Customs.

Sångaren, låtskrivaren och gitarristen Noel Gallagher har inlett ett samarbete med Gibson, för att fira invigningen av The Gibson Garage i London senare i veckan. Samarbetet omfattar en begränsad utgåva av 20 signerade och specialdesignade Gibson '78 Les Paul gitarrer, inspirerade av gitarren som Johnny Marr från The Smiths en gång i tiden gav till Gallagher, skriver New Musical Express.

De specialdesignade gitarrerna kommer endast gå att köpa på plats i butiken under öppningsdagen 24 februari och all vinst från gitarrerna kommer att skänkas till välgörenhetsorganisationen Teenage Cancer Trust.

– Gitarren som Johnny gav till mig 1994 var alltid en av mina favoriter och den bar på mycket historik. De återskapade gitarrerna är lysande, de känns nästan identiska. Jag är mycket glad över att de säljs för att stödja Teenage Cancer Trust, säger Gallagher.


Förutom de specialdesignade Gibson gitarrerna kommer Gallagher också att uppträda på årets upplaga av The Teenage Cancer Trust Charity Gig.

LÄS OCKSÅ: Noel Gallagher avslöjar att han kämpar med att minnas låttexter

ANNONCE