Nyhet

Ny hårdrocksfestival släpper första bandet

2 november är datumet, biljetterna är släppta och nu presenterar också Vara In Rock Festival sin första bokning: Grammis-nominerade Lucifer.

Festivalen “In Rock” har tidigare ägt rum i Skövde, men 2024 flyttar den till Vara Konserthus som står som arrangör tillsammans med Beardmen. 2 november är datumet, biljetterna är släppta och nu presenterar också Vara In Rock Festival sin första bokning: Grammis-nominerade Lucifer. Det ockulta hårdrocksbandet med en förkärlek till döden leds av sångerskan Johanna Platow Andersson, som GAFFA intervjuade till februarinumret 2024. Läs hela numret som PDF här.

Arrangörerna utlovar en blandning nya och renommerade svenska och europeiska akter med fokus på cred och tyngd. GAFFA har pratat med Vara Konserthus produktionschef Sara Törn och Nicki på Beardmen som berättar mer om festivalen.

Vara Konserthus produktionschef Sara Törn och Nicki på Beardmen. Foto: Anneli Johansson.
Vara Konserthus produktionschef Sara Törn och Nicki på Beardmen. Foto: Anneli Johansson.


– Vi strävar efter en mix av etablerade band och up-and-coming-band, säger Nicki. Förhoppningen är att vår publik ska kunna upptäcka ett helt nytt favoritband. Även om rocken är en omfattande genre, är det såklart alltid utmanande att skapa en helt unik lineup. Vi och många andra strävar naturligtvis efter att skapa något unikt.

Vi tror på att samverkan och dialog med kollegor inom branschen är vägen framåt för ett brett musikliv. Utöver lineupen finns även andra inslag och aktiviteter som gör en festivalen komplett: härlig inramning, spännande utställare, roliga tävlingar och trevligt umgänge med likasinnade. Dessa element är värden som alla festivalbesökare uppskattar, oavsett om det är Vara In Rock, Wacken Open Air eller Sweden Rock Festival.

Trots att Vara ligger en bit från de mest populära turnéstoppen i Sverige försäkrar Sara att det inte är frustrerande att vara hårdrockare i staden.

– Det är utmärkt, särskilt nu när In Rock Festival kommer till stan! Vi på Vara Konserthus strävar att utöka utbudet av rock och hårdrock på våra scener. Förra året var exempelvis Sabaton här och i april kommer Hardcore Superstar. Vi arrangerar drygt 200 evenemang varje år, i snitt 5 i veckan, med ett brett spektrum av genrer. Det finns något för alla.


Utöver vårt utbud finns det fantastiska arrangörer och kollegor i närheten, som Vägs Ände i Larv och Lilla Björkö för att nämna några, vilket kompletterar kulturutbudet och skapar en levande landsbygd. Lidköping, vår grannkommun, arrangerar också många evenemang. Så det finns definitivt gott om musikutbud där vi bor.

Läs mer om Vara In Rock här.

LÄS OCKSÅ: KRÖNIKA: Bland haters, fans och vanligt folk


ANNONCE