Nyhet

Sabaton avslöjar gitarrist – återvänder efter åtta år

"Tiden är rätt, kärleken är i luften och det bästa är fortfarande framför oss!”

För knappt en månad sedan lämnade gitarristen Tommy Johansson det svenska hårdrocksbandet Sabaton för att ägna sig åt andra projekt.

Johansson, medlem i bandet sedan 2016 fram tills i år, får nu en ersättare som sedan tidigare är bekant av många fans.

I ett inlägg på sociala medier skriver Sabaton bland annat:


”Om du inte redan hört har vi goda nyheter! Thobbe Englund kommer tillbaka till bandet och är numera vår nya gitarrist! Thobbe gick med i april 2012 och lämnade Sabaton i juli 2016 för att fokusera på sitt privatliv och utveckla sin kreativitet. Åtta år senare är han tillbaka och redo att äntra scenen med oss än en gång och vi är så glada!”

I inlägget citeras även Englund själv, som säger:

”Ord kan inte beskriva hur redo och taggad jag är över att hoppa in i Sabaton igen. Det känns som att jag haft en kort semester. Tiden är rätt, kärleken är i luften och det bästa är fortfarande framför oss!”


Bandet har även delat en video där de välkomnar Englund tillbaka och samtidigt meddelar att de befinner sig i studion för att spela in nytt. Se den här:

Sabaton släppte sitt senaste album The War To End All Wars 2022, vilket fick fem av sex stjärnor av GAFFAs Jesper Robild, som bland annat skriver:


”Ödesmättade The War To End All Wars är solid på ett vis som Sabaton inte levererat fullt ut sedan Carolus Rex. Mellan de Hollywood-episka skildringarna av skotten i Sarajevo och freden i Versailles utspelar sig filmiskt uppslukande heavy metal-magi.”


Läs hela recensionen här.

LÄS OCKSÅ: SABATON FÅR BEHÅLLA PRIS FÖR ÅRETS FOLKBILDARE

ANNONCE