Nyhet

The Black Crowes släpper nytt album – första med originalmaterial på 15 år

Gruppen bjuder också på en ny singel och hintar om kommande turnédatum.

I år är det 40 år sedan det amerikanska bluesrockbandet The Black Crowes började ta form.

Bröderna Chris och Rich Robinson grundade tillsammans gruppen Mr. Crowe's Garden 1984, som 1988 utvecklades till The Black Crowes.

Efter flera turer med pauser och medlemsbyten genom åren väckte bröderna gruppen till liv igen 2019, och nu är de aktuella med sitt första släpp med egenskrivet material på 15 år, enligt Consequence, nämligen fullängdaren Happiness Bastards.


”Robinsonbröderna tar det här betydelsefulla året i eget anspråk. Efter decennier präglade av sex, droger, slagsmål, uppbrott och skilsmässa, lämnar de all skit bakom sig. Trots att de haft sina meningsskiljaktigheter genom åren är de nu två glada skitar med ett fantastiskt album som bevis”, lyder ett pressmeddelande, enligt sajten.

Chris utvecklar i meddelandet:

Happiness Bastards är vårt kärleksbrev till rock ’n’ roll. Rich och jag skriver alltid musik, det har aldrig slutat och det är alltid där vi hittar harmoni tillsammans. Den här skivan representerar det.”


Som första smakprov har gruppen släppt singeln Wanting And Waiting. Lyssna här:

Happiness Bastards släpps den 15 mars, och enligt Consequence har bandet också hintat om kommande turnédatum i USA och Europa.

LÄS OCKSÅ: THE BLACK KEYS TILLKÄNNAGER NYTT ALBUM OCH SLÄPPER SINGEL


ANNONCE