Nyhet

Tony Clarkin är död

”Det var ett privilegium att få kalla honom min far”

Tony Clarkin, gitarrist, låtskrivare och medgrundare till det brittiska hårdrocksbandet Magnum, har avlidit.

Beskedet kommer bara veckor efter att Clarkin meddelade att han diagnostiserats med en sällsynt och obotlig ryggradssjukdom, enligt Blabbermouth. Till följd av diagnosen ställde Magnum in sina planerade spelningar under 2024.

I ett inlägg på bandets sociala medier skriver bandet:


”Från Clarkin-familjen: Det är med stor sorg som dottern Dionne delar med sig av nyheterna av Tony Clarkins bortgång. Efter en kort tids sjukdom dog han fridfullt omgiven av sina döttrar söndagen den 7 januari 2024.”

I inlägget citeras även dottern Dionne:

”Jag vet att Tony har berört så många genom sin musik på så många olika sätt. Jag kan inte uttrycka vad han betydde för mig just nu eftersom att sorgen är för påtaglig. Som många av er vet hade Tony en stor kärlek till djur. Familjen planerar att starta en välgörenhetsstiftelse i hans namn som ska gå till detta ändamål. Snälla skicka inte blommor eller kort då han istället hade föredragit bidrag till välgörande ändamål. Det var ett privilegium att få kalla honom min far.”

Magnum bildades i Birmingham 1972 och släppte sitt debutalbum året därpå. Genom åren har de hunnit släppa 22 studioalbum och gjort sig kända för sin symfoniska rock med progressiva och svulstiga inslag.


Tony Clarkin blev 77 år gammal.


LÄS OCKSÅ: SINÉAD O’CONNORS DÖDSORSAK FASTSTÄLLD AV RÄTTSLÄKARE

ANNONCE