Nyhet

Duke Fakir är död

The Four Tops sista originalmedlem, Duke Fakir, är död.

Artisten Duke Fakir blev 88 år efter att han drabbades av hjärtsvikt i sitt hem i Detroit i måndags, 22 juli, och gick bort. Detta har bekräftats av familjen för Detroit Free Press. Han var känd som den sista originalmedlemmen i The Four Tops som slog igenom på 60-talet med hitlåtar som I Can't Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch) och Reach Out I'll Be There.

”Våra hjärtan är tunga när vi sörjer förlusten av en banbrytare, ikon och musiklegend som, genom sin 70-åriga musikkarriär, berörde livet för så många när han fortsatte att turnera fram till slutet av 2023, och officiellt gick i pension i år”, säger familjen i ett uttalande till Detroit Free Press.

1999 blev gruppen invalda i Rock And Roll Hall Of Fame. 11 år senare såg GAFFAs recensent Daniel Swedin bandet uppträda i Lisebergshallen 2010. Han beskrev hur Holland-Dozier-Holland-låtarna fortfarande höll måttet och att den då 74-årige originalmedlemmen Abdul "Duke" Fakir höll jämna steg med de 60-talister han tagit in i bandet vid den tidpunkten. Recensenten beskrev det som att hela Lisebergshallen stod upp och tokdansade till de nämnda hitlåtarna. 

LÄS MER: Sångare dog under konsert av elstötar efter våt kram

ANNONCE