Nyhet

Google på väg med ny streaming-gadget

Den nya streaming-gadgeten från Google påminner mer om Apple TV än den kända dongeln

Mycket tyder på att Google är på väg att ta adjö från deras klassiska Chromecast-dongel och istället föra fram en gadget som påminner mer om Apple TV. Enligt internetmediet 9to5Google kommer den nya enheten att få namnet Google TV Streamer och är en uppföljare till Chromecast with Google TV.

Samtidigt tyder det nya namnet på att Google håller på att överge Chromecast-varumärket och istället använda den kortare formen Google {TV}.

Det är fortfarande mycket spekulation kring hur den nya enheten kommer att se ut, men 9to5Google tror sig veta att den kommer att få en pillerformad design som lutar lite nedåt mot fronten – något som mest påminner om en förlängd Chromecast with Google TV-dongel.


Precis som i fallet med Apple TV, kommer det även att finnas en fjärrkontroll med till Google TV Streamer. Den förväntas likna de vi tidigare har sett från Google, med navigationsknappar och en Google Assistant-knapp, samt knappar för Netflix och YouTube.

Det blir intressant att se hur väl den kommande streaming-enheten från Google kommer att fungera, och inte minst om den kommer att ha en knapp för YouTube Music.

LÄS ÄVEN: Nya headsets från dammsugarproducent


ANNONCE