Nyhet

Henrik Herrström är död

Bandmedlemmen Henrik Herrström som spelade gitarr och orgel i punkbandet Problem har gått bort.

Henrik Herrström var med sedan starten i Malmöbaserade punkgruppen Problem som grundades 1976. De var ett av de tidigaste banden inom genren i den skånska staden och Expressens Mats Olsson gav den självbetitlade debut-EP:n från 1978 bra kritik och beskrev musiken som att man märkte av influenser från MC5, The Stooges och The Rolling Stones

Ghandis Bar släpptes 1982 och samma år lämnade Henrik Herrström bandet. Engelskspråkiga Fork hann ges ut 1988 innan Herrström återvände 2005. 

Kulturjournalisten Bengt Eriksson som även är musikskribent samt författare och musiker intervjuade bandet i tidningen Schlager 1981. Han meddelar nu på sociala medier att Henrik Herrström har dött och beskriver det som "alldeles vansinnigt för tidigt." 

"Särskilt när han spelade Farfisa var han minst Problems halva ljudbild. Problem spelade ju vidare också efter att han lämnat bandet men det var inte Problem, inte för mig, inte i mina öron, inte samma Problem. Om det går att uttrycka så: utan att vara Problems viktigaste medlem var Henrik Herrströms den viktigaste medlemmen i Problem", skriver Bengt.



LÄS MER: Dödsolycka på Roskildefestivalen


ANNONCE