Nyhet

Plakett stulen från "Spela Shoreline"-sten

Stenen som restes i äran av Broder Daniels största hit Shoreline har blivit av med sin gyllene plakett. Den har blivit stulen medan stenen står kvar.

Om man bortser från att Broder Daniel gästade TV-programmet Sen Kväll Med Luuk för att premiärspela Shoreline redan 2001 och att låten gavs ut på albumet Cruel Town två år senare så var det först i februari 2004 som singeln gavs ut. Med andra ord är det 20-årsjubileum för singeln i år.

En låt som har myntat uttrycket "Spela Shoreline" och som har fått stenar att resas i dess ära.

Den är bandets största höjdpunkt i karriären om man ser till hur många streams den har på Spotify och vilken genomslagskraft den har haft. DJ:s började till exempel att spela den redan när den bara fanns som en liveversion att rippa från Sen Kväll Med Luuk 2001. Uttrycket "Spela Shoreline" har dessutom blivit något folk skriker till både DJ:s och liveband. Under sommaren för tio år sedan, 2014, så dök sedan en minnessten upp i Slottsskogen i Göteborg med just detta uttryck som dess text på en gyllene plakett. 

Nu rapporterar P4 Göteborg att stenen har blivit av med sin gyllene plakett på grund av en stöld. Detta uppdagades under tisdagsmorgonen den 23 juli.

LÄS MER: VÄRLDENS BÄSTA LÅT: En förvirring alla kan känna sig hemma i

ANNONCE