Nyhet

The Smile ställer in spelning i Sverige

The Smile som skulle ha spelat på årets upplaga av Way Out West ställer nu in spelningen.

Brittiska The Smile, bestående av Radiohead-medlemmarna Thom Yorke och Jonny Greenwood samt jazztrummisen Tom Skinner, skulle ha spelat på årets upplaga av Way Out West i Göteborg. 

Festivalen som intar Slottsskogen i Göteborg mellan den 8–10 augusti, har hittills bekräftat akter som bland annat Fred Again..PJ Harvey och Loyle Carner. Men nu meddelar det brittiska bandet The Smile att de ställer in på grund av att Jonny Greenwood har drabbats av en sjukdom.

Det är inte bara den svenska spelningen som berörs utan alla datum i augusti på den planerade Europaturnén. I ett gemensamt uttalande på sociala medier säger bandmedlemmarna att Jonny drabbades av en infektion för några dagar sedan som var så pass allvarlig att han var tvungen att uppsöka sjukvård, bland annat fick han intensivvård. Han är nu på bättringsvägen och kommer snart att kunna komma hem igen. Men eftersom han har fått rådet från läkarna att vila upp sig ordentligt innan han ger sig ut på vägarna igen så ställs alla datum i augusti in. Vem som ersätter bandet på Way Out West är ännu oklart.

Tidigare i år släpptes bandets andra studioalbum Wall Of Eyes

LÄS MER: Dödsolycka på Roskildefestivalen


ANNONCE