Nyhet

Mercury Rev avslöjar turnédatum – kommer till Sverige i höst

Det amerikanska alt-rockbandet gör sig redo för vägarna och avslöjar detaljer om sitt första nya material på nästan tio år.

Mercury Rev bildades i slutet av 80-talet och har sedan dess gjort betydande avtryck på den internationella indierockscenen. Nu avslöjar bandet att de ger sig ut på Europaturné till hösten, och besöker också Sverige för första gången på länge.

Söndagen den 17 november kommer bandet till Slaktkyrkan i Stockholm. Dagen innan spelar de även i Danmark, på Bremen Theatre, och dagen efter Sverigespelningen besöker de Vulkan Arena i Oslo.

Se alla datum här:


Dessutom meddelar bandet att de är på gång med ett nytt album, enligt ett inlägg på Mercury Revs hemsida. I en intervju saxad från Uncut Magazine, säger sångaren och gitarristen Jonathan Donahue bland annat:

– Det [albumet] har helt klart den filmiska aspekten vi är bekanta med sedan tidigare. Men det är något annat jag inte kunnat sätta mitt finger på än. I den yttre världen använder vi mikroskop och teleskop för att titta på oss själva inåt och utåt. Men inom musiken och konsten använder vi oss själva som lins. Och den linsen pekar helt klart inåt på det här albumet.


Mercury Rev släppte sitt senaste album med egenskriven musik 2015; The Light In You. Gruppens kommande album har i dagsläget ännu ingen titel eller ett spikat releasedatum.

LÄS OCKSÅ: THÅSTRÖM SLÄPPER NYTT ALBUM - ÅKER UT PÅ TURNÉ NÄSTA ÅR

ANNONCE