Nyhet

Ny ljudspelare lovar det bästa från den digitala och analoga världen

Det är Astell & Kern som nu är redo med en hi-res-ljudspelare som nästan tar tillbaka rörförstärkaren

Namnet på den nya ljudspelaren från Astell & Kern är SP3000T, och enligt tillverkaren erbjuder den användaren allt det bästa från den digitala världen tillsammans med glädje från en rörförstärkare.

SP3000T är Astell & Kerns första system med trippel förstärkare, som gör det möjligt att välja mellan rörförstärkare, digital förstärkare eller en blandning av de två. Den har en 2,5mm, en 3,5mm och en 4,4mm port, och ska samtidigt ha en vacker design.

Anledningen till att Astell & Kern väljer att eftersträva ljudet från en traditionell rörförstärkare är, enligt tillverkaren själv, att en rörförstärkare är känd för att leverera varmt ljud, och det är också anledningen till att den tekniken fortfarande finns i många high-end förstärkare.


Vilket ljud du föredrar kan vara mycket olika beroende på vilken musik du spelar, och därför är det också intressant att Astell & Kern väljer att blanda de två typerna i sin nya spelare.

Astell & Kern berättar att de rör de använder är dubbla Raytheon JAN6418MIL-SPEC vakuumrör, och att de ska leverera ett unikt varmt och lugnande ljud.

SP3000T är däremot inte en ljudspelare för alla. Den är för de verkligt kräsna audiofilerna, eftersom den kommer att kosta minst 31.000 kronor, kanske till och med mer.


LÄS ÄVEN: Så är Spotify HiFi precis runt hörnet, säger rykten

ANNONCE