Nyhet

Spotify börjar med musikvideor

Under onsdagen meddelade streamingjätten att de tillgängliggör musikvideor på plattformen.

Till skillnad från den tidigare videofunktionen ”clips”, där rörligt material spelas upp på höjden, innebär det nya greppet att användaren kan se musikvideor i sin helhet även i horisontellt läge. Funktionen finns till både dator, mobil och tv-varianterna av Spotify.

”Enligt min egen och flera andras erfarenheter, har musikvideor vid många tillfällen spelat en nyckelroll i att få en att fastna, och tagit en från att vara en lyssnare till att bli ett fan. Musikvideor är en viktig del i många artisters verktygslåda, och det är naturligt att de finns på samma plattform som mer än en halv miljard människor använder för att lyssna på musik”, säger Charlie Hellman, vicechef för Spotifys globala musikavdelning i ett pressmeddelande.

Enligt ett inlägg på Spotifys hemsida är satsningen i ett beta-stadie och kommer att fortsätta utvecklas med hjälp av feedback från användare och artister.


Nytt på den svenska marknaden är också ”daylist”. Enligt företaget skapar funktionen "en spellista som anpassas efter användarens personliga tycke, smak och humör".

LÄS OCKSÅ: NEIL YOUNG ÅTERVÄNDER TILL SPOTIFY

ANNONCE