Nyhet

Trent Reznors kritik mot musikstreaming: ”Har skadat en hel grupp artister”

"Det funkar toppen om du är Drake, men inte lika bra om du är Grizzly Bear."

Trent Reznor, låtskrivare, musiker och grundare av Nine Inch Nails, riktar kritik mot musikstreamingtjänster i en ny intervju.

– Jag tycker att streamingtjänsternas usla löner har skadat en grupp artister allvarligt, vilket gör artistyrket ohållbart. Det funkar toppen om du är Drake, men inte lika bra om du är Grizzly Bear. Argumentet att alla vinner på det har funnits länge nog för att bevisa att det inte är sant. Vissa vinner på det, andra gör det inte. De kan inte tjäna några pengar alls. Det är dåligt för konsten, säger Reznor i en intervju med GQ.

Vidare säger Reznor att en stor del av problemet har med politik och skivbolag att göra, och att ”alla försöker få sin del av kakan”. Han fortsätter:


– Jag tror att människor bara vill öppna kranen och få musik. De bryr sig inte om den romantiska skiten som jag trodde betydde något.

Reznor vänder sig också mot jättar som Apple och Spotify, och säger i intervjun att han trodde att Apple skulle vara mer intresserade av rättvis betalning, då det oftast handlar om dålig resursfördelning, till skillnad från Spotify ”som bygger hela sin affärsmodell på det.”

LÄS OCKSÅ: UPPGIFTER: SPOTIFY HÖJER PRISERNA I SLUTET AV APRIL


ANNONCE