Nyhet

Uncle Acid & The Deadbeats släpper album – första på sex år

"Det är en ansträngning för lyssnaren. Vi gör inte easy listening"

Det brittiska metalbandet Uncle Acid & The Deadbeats släppte sin senaste fullängdare Wasteland 2018. Sedan dess har de spelat flitigt på festivaler och bland annat öppnat för Ghost under 2022.

Nu är de tillbaka med ett nytt, 19 spår långt epos med italienskt tema, betitlat Nell’ Ora Blu.

– Det är en hyllning till italiensk film från 70-talet. En berättelse om människor som bestämmer sig för att ta lagen i egna händer. Det blir mörkt ganska fort och slutar såklart inte bra för någon. Så fort jag bestämde mig för att göra allt på italienska gjorde jag en lista över skådespelare jag ville ha med. Franco Nero och Edwige Fenech var de första jag tänkte på, två legender som inte parats ihop tidigare. Jag kontaktade deras agenter och båda var intresserade, så vi satte igång därifrån, säger bandets frontman Kevin Starrs, enligt Consequence.


Röster från de båda skådespelarna i form av spoken word-segment används mellan låtarna för att knyta ihop albumets story. Starrs utvecklar:

– Jag inser att något sånt här kanske har ett begränsat intresse för många, men vem bryr sig? Det är en salig blandning av olika stilar jag gillar. Det finns inga singlar eller ”hits”. Det flyter på från en grej in i nästa. Se det som blod som rinner från ett sår. Det är en ansträngning för lyssnaren. Vi gör inte easy listening!

Nell’ Ora Blu släpps den 10 maj.


LÄS OCKSÅ: DINOSAUR JR. KOMMER TILL SVERIGE

ANNONCE