Nyhet

Bob Dylan tillbaka på X – postar kryptiska meddelanden

Artisten twittrar gåtfullt under sin Europaturné.

Mitt under årets Nobelprisspekulationer har Bob Dylan, Nobelpristagaren i litteratur 2016, återupptagit sin aktivitet på sociala medieplattformen X, tidigare känd som Twitter.

Dylans konto, som vanligtvis används för att informera om skivsläpp och turnéer, har plötsligt börjat publicera personliga och något förbryllande meddelanden från hans pågående Europaturné.

Den 25 september skickade Dylan en oväntad födelsedagshälsning. Vem Mary Jo är, eller om stavningen av staden Frankfurt var avsiktlig eller ett misstag, förblev ett mysterium för fansen.


Kort därefter, den 30 september, kommenterade Dylan komikern Bob Newharts bortgång, trots att den inträffade två månader tidigare.


Den 1 oktober delade Dylan ett oväntat krogtips från New Orleans. Restaurangen, som öppnade 1941, är känd för sin kreolska mat och har haft berömda gäster som George W. Bush, Barack Obama och Quincy Jones.


Flera journalister började gräva i om det verkligen är Dylan själv som skriver inläggen, och enligt källor bekräftades att det är han som står bakom texterna.


Den 9 oktober, dagen innan årets Nobelpristagare i litteratur avslöjas, berättade Dylan om ett möte med en hockeyspelare från Buffalo Sabres i en hiss i Prag. Han blev inbjuden till en match, men tvingades tacka nej på grund av sitt eget framträdande.


Bob Dylan fortsätter nu sin Europaturné med konserter i Berlin den 10-12 oktober, och avslutar i London den 14 november. Inga spelningar i Sverige är planerade.

LÄS OCKSÅ: Bob Dylan gör coverlåt till film om Ronald Reagan

ANNONCE