Nyhet

Nu lanserar Qobuz ljudformat i högupplöst format – för nedladdning av musik

Streamingstjänsten Qobuz erbjuder nu sina användare nedladdning av musik i ett speciellt format som bevarar ljudkvaliteten

musik i extra hög kvalitet – men det har varit lite si och så med musik som kan spelas offline, inte minst när vi pratar om musik i hög kvalitet.

Det ska ändras nu, och i det syftet har Qobuz introducerat ljudformaten DSD och DXD – Direct Stream Digital respektive Digital Extreme Definition.

DSD är ett högupplöst ljudformat som samplar i området 24-bit/88.2 kHz. Men till skillnad från andra format som samplar i samma område, är DSD bättre på att lagra musiken i ett litet och effektivt format.


DXD samplar på 24-bit/352.8 kHz eller 32-bit/252.8 kHz, ett effektivt format, men Qobuz har inte så många filer i det formatet ännu, hittills har de fokuserat på DSD-formatet, där de enligt ett pressmeddelande har ungefär 22.500 filer tillgängliga för nedladdning.

Med det nya formatet och de spår som har gjorts tillgängliga för nedladdning här, har Qobuz vänt blicken mot den yngre generationen av användare. Detta går hand i hand med lanseringen av mycket reducerade priser för studenter, som de nyligen presenterade.

LÄS ÄVEN: Creative klar med liten kompakt soundbar till pc och tv


ANNONCE