Nyhet

Nytt gamingheadset tillverkat i samarbete med e-sportsatleter

Det nya Alienware Pro Headset lovar banbrytande teknologier som uppfyller gamers behov

Alienware, som vi nog mest känner till från deras gaminglaptops, har precis lanserat ett nytt headset, Alienware Pro. Dell Technologies - som äger Alienware - har arbetat tillsammans med e-sportlaget Team Liquid för att kombinera kunskap från e-sportsvärlden med sin egen expertis inom ljud för att skapa ett par avancerade hörlurar för den seriösa gamern.

Over-ear-headsetet Alienware Pro har således utrustats med 50mm grafenbelagda drivenheter, har fått hybrid bullerreducering som stöds av 2 AI-baserade mikrofoner, som säkerställer att det endast är gamers röst som hörs av de andra spelarna.

Tillverkaren berättar vidare att öronkåporna är tillverkade av mjukt läder med ett memory foam, vilket ska garantera bra komfort och bidra till passiv bullerreducering. Slutligen är själva ljudprofilen optimerad för tävlingsgaming tack vare samarbetet med Team Liquid.


En av de saker som lagts vikt på i utvecklingen av hörlurarna, är att ljudsignaler uppfattas exakt, så att det är tydligt varifrån ljudet kommer.

De två AI-mikrofonerna har, enligt Dell Technologies, tränats för att upptäcka och eliminera bakgrundsljud, och förbättra röstklarheten, vilket bland annat ska betyda att klick från tangentbordet inte hörs under spelet.

Batteritiden är upp till 70 timmar, och kan anslutas till datorn via usb-c, bluetooth eller en 2.4 GHz-anslutning. Slutligen stöder de både pc, smartphone och konsol.


Headsetet ska träffa marknaden här under oktober, men priset har ännu inte meddelats – men billigt blir det knappast, om jag känner Alienware rätt.

LÄS ÄVEN: Ny konsol för innehållsskapare gör det enklare att vara kreativ

ANNONCE