Nyhet

Ny AI-soundbar från Bose använder headset för surroundljud

Med AI kan den nya Bose-soundbaren använda dina öppna öronsnäckor som surroundhögtalare

Det kan snart vara ett minne blott att installera satellithögtalare i vardagsrummet när surroundsystemet ska sättas upp. Bose lovar att de med deras nya smarta soundbar-serie är på väg med en ny lösning, baserad på AI.

Soundbaren, som ska ersätta Smart Soundbar 600 från tillverkaren, lovar att arbeta tätt ihop med Bose Ultra Open Earbuds, och tillsammans med dem skapa surroundljud för användarna.

Tillverkaren meddelar att den nya soundbaren är liten och diskret med en höjd på endast 5,6cm och en längd på bara 69cm. Men att den fortfarande innehåller fem transducere och en metallgrill som ska säkerställa det goda ljudet.


Dessutom är den utrustad med två racetrack transducere som avger ljud åt sidorna, en centerkanal-tweeter och dubbla drivrutiner som skjuter uppåt, vilket säkerställer höjdeffekten i Dolby Atmos-ljudet.

Den nya Smart Soundbaren får också ett personligt surroundljud, och det gör den riktigt spännande. För den funktionen möjliggör samarbete med Bose Ultra Open Earbuds, och då används de som surroundhögtalare. Eftersom headsetet är en öppen design kan man fortfarande höra soundbaren, och det bidrar till att placera användaren mitt i ljudbilden.

Utöver det använder Bose AI-teknik i Smart Soundbaren, som bland annat ska hjälpa till att framhäva dialog när den används tillsammans med filmer på TV:n.


När vi får se den nya soundbaren i Danmark är inte meddelat av Bose, och det enda priset vi har för tillfället är 500 brittiska pund.

LÄS ÄVEN: Ny ultralätt bärbar högtalare för ljud i farten

ANNONCE