Konsertrecension

The Megaphonic Thrift: By:Larm, Oslo

The Megaphonic Thrift

By:Larm, Oslo

Megaphonic Thrift gillar urladdningar, ljudväggar och Sonic Youth. Under dryga 30 minuter får man hela noiserockhistorien rakt ner i halsen.

Man blir så hetsmatad att man till slut tappar lusten och när sångaren och gitarristen Richard Myklebust spänner bågen en sista gång kan det lika gärna kvitta. Gitarrer gnids mot förstärkare. Svajstallet böjs och vrids så mycket att till och med Kevin Shields hade känt mättnad.

Och även om urladdningen i sig är underhållande, även om man till en början dras med i varenda reverb och i Myklebusts monumentala frustration stannar det vid en slags lagom är bäst-känsla. Mellanmjölk-shoegaze i sin vänaste form. Inget som sticker ut. Ingen vidareutveckling, som till exempel Megaphonic Thrifts kusiner Serena Maneesh har lyckats med. Det är snyggt, det är medvetet, det harvas "Daydream nation" om och om igen och det är som gjort för NMEs nästa omslag. Men det bevisar ännu en gång att man faktiskt kan få för mycket av det goda. Även om det goda är av godaste slag.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem

    ANNONCE