Albumrecension

Fu Manchu: Kulturbolaget, Malmö

Kulturbolaget, Malmö - Fu Manchu

Fu Manchu

Kulturbolaget, Malmö

Det är med värdighet de åldrats, åldermännen från Kalifornien. Fu Manchu är nämligen inte purunga längre, vilket blir smärtsamt påtagligt när de äntrar KB:s scen på vad som är en av denna vargavinters kallaste söndagkvällar.

Långt från hemtrakternas värmande sol känns kvartetten väldigt trevande inledningsvis och den vitalitet som genomsyrar "Signs of Infinite Power", bandets senaste och tionde album, är som bortblåst. 

Lyckligtvis visar sig detta vara en övergående fas en bit in i spelningen. Det blandas och ges ur hela katalogen, men det är när man bestämmer sig för att lägga fokus på senaste skivan och river av "Bionic Astronautics" det blixtrar till på allvar, dels lite på publikens bekostnad som uppenbarligen inte lyssnat överdrivet mycket på det fem månader gamla albumet men främst hos bandmedlemmarna själva. Det var länge sedan ökenrocken bandet gjort till sin egen låtit lika bra som när de plockar fram nya örhängen som "El Busta" och skivans titelspår och spelglädjen som tidigare lyst med sin frånvaro är tillbaka, med besked! 

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem