Konsertrecension

Slash: Getaway Rockfestival, Gävle

Slash

Getaway Rockfestival, Gävle

Så var det då dags för den stora headlinern och en sann barndomsidol för undertecknad att inta scenen och avsluta den fantastiskt välorganiserade Getaway Rockfestival 2010.

När Slash slutligen intar scenen kring halvtolv-snåret på lördagskvällen vet jublet inga gränser. En sann gitarrhjälte besöker Gävle och publiken på plats visar sin respekt för den ikon som uppenbarat sig framför dem.

Det är inga krusiduller som gäller från start. Ett kort "Hello Sweden!" och sedan är de igång. Och det blir genast lite underligt att bevittna konstellationen på scenen. Det är inte helt vanligt att allt ljus och fokus under en konsert inte är på sångaren i bandet. Slash har på denna turné plockat med sig sångaren och kompbandet Miles Kennedy and a face for radio. I början av spelningen får dessa herrar inte riktigt utrymme att glänsa. Gitarrsolo på gitarrsolo avlöses från Slash gitarr och vid ett tillfälle står hela bandet vid trumsetet medans gitarrguden står framför i strålkastarljuset och smeker sitt intrument. Visst är det bra. Men jag står där och tänker att det aldrig riktigt smäller.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem

    ANNONCE