Albumrecension

The Kissaway Trail: Sleep mountain

Sleep mountain - The Kissaway Trail

The Kissaway Trail

Sleep mountain

Pompösa The Kissaway trails andra skiva räddas av okänslig produktion.

Sedan slutet av 1990-talet har Danmark allt mer kommit att förknippas med en popmusik som inte för en sekund räds stora gester. Internationellt framgångsrika Mew, Saybia och Kashmir backar aldrig för att servera en arenarock-burgare med extra Smashing pumpkins-dressing.

Men, pompösast i Danmark är och förblir The Kissaway trail. I deras utstuderade jakt på en perfekt popanthem närmar de sig Arcade fire, Manic street preachers och Fleet foxes med samma oblyga frustande. Och ingen ska säga att de inte lyckas ibland.

På albumet "Sleep mountain" tar de hjälp av producenten Peter Katis, som tidigare producerat arenaindie som Interpol och The National. Katis något okänsliga produktion bidrar lyckligtvis till att danskarnas egna identitet framstår som mer självklar, och Arcade fire-referenserna  är inte lika självklara på "Sleep mountain".

Däremot känns albumet stundtals alldeles ansträngande att ta sig igenom på en lyssning, på det där sättet som ett dubbelalbum kan kännas. Därför blir jag i det närmaste överraskad när jag på konvolutet läser att skivan bara innehåller tolv spår. Det är åtminstone tre för många.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem