Konsertrecension

Rico Loop: Bryggan, Gagnef

Rico Loop

Bryggan, Gagnef

Excentrisk tysk som släpper lös uppdämd energi på scen och spelar på ölflaska.

Jag har sett många och många artister som baserar hela deras solouppträdande på att loopa sig själva med en rad olika instrument. Rico Loop använder i huvudsak sina stämband som han skapar dynamiska slingor med. Det hela är ett spektakel med tanke på att allt är improvisation som han själv påstår. Med det sagt är han en excentrisk och livlig figur som gillar att vara på scen. Emellan looparna så kompar han sig själv med en melodica, det får ett annat skimmer, skit-jazz har fått barn med skit-techno. Får en frivillig flashback från gorillaz första skiva.

Faktum kvarstår att det hade inte vart hälften så roligt att lyssna på honom om man inte fick se honom på scenen. Det är flamsigt, välproducerat och lite cirkus. Han kan dra med sig de flesta och skapa en god stämning under rekordtid. Däremot var det inte många som tvekade en sekund då det började regna, då gick man därifrån. Lätt att ta till sig men svårt att stanna kvar och om du har vaknat på fel sida kan det hända att du blir lite eggad.

Paradnumret var när han drack ur en ölflaska och skapade ackord efter hur mycket öl som fanns kvar i flaskan, från ljusa toner till de mörkare. Något som är svårt nog att göra ensam, en tråkig eftermiddag klarar han av perfekt på ca 10 sekunder. Däribland finns en förkärlek till afrikansk musik som översätts väldigt bra till det ovana örat. Vid en tidpunkt så kändes det som att man hade fastnat i introt till Lejonkungen, en känsla jag aldrig skulle tacka nej till.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem