Albumrecension

Gomez: Whatever's On Your Mind

Whatever's On Your Mind - Gomez

Gomez

Whatever's On Your Mind

Fortfarande i skuggan av debuten.

Sedan Gomez debuterade med den succéartade Bring It On har bandet aldrig nått lika högt igen. Och det nya albumtillskottet, Whatever's On Your Mind, understryker rollen som ett av alla band med en lovande födelse men en mer antiklimaxartad fortsättning.

Vid sidan av ett ärkefult omslag är Gomez nya en samling mysindie. Titelspåret är en väldigt fin stund med behagliga stråkar, och den småspydiga Options utgör en stark inledning på albumet, men i övrigt påminner Whatever's On Your mind allt för mycket om en lam följeslagare av typ James Morrison. Låtarna hittar förtjänstfullt in i öronen och smeker troget hjärnan med vacker hand, men därefter somnar de in och glöms bort.

Gomez är bäst när de antingen vågar ta i med sina bluesinfluenser utan att skämmas, eller när de med ömma händer bygger upp vackra känslostycken. Tyvärr innehåller Whatever's On Your Mind för många låtar i gränslandet däremellan – alltför lätta att tämja. Hur som helst är Gomez sjunde album en småtrevlig skapelse, och alla fans som var besvikna på föregångaren A New Tide blir i alla fall matade med något substansfullt.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem