Albumrecension

Handsome Furs: Sound Kapital

Sound Kapital - Handsome Furs

Handsome Furs

Sound Kapital

Electro hela vägen upp till ytan.

Handsome Furs har tagit det definitiva steget till att bli en electrogrupp. Från att ha lekt med syntar lite sådär i bakgrunden är duon nu en fullfjädrad dansklubbsakt. Varm och melodiös, med blicken mot 80-talet och säkerligen med ett mentalt studiebesök hos Depeche Mode i bakgrunden.

Handsome Furs består av de äkta makarna Alexei Perry och Dan Boeckner (Wolf Parade). Under sitt förra album, Face Control, hämtade gruppen sin inspiration från Östeuropa och bifogade i CD:n bland annat bilder från just den regionen, föreställandes gamla mordvapen och annat härligt. Den här gången har gruppen vandrat ytterligare österut och hämtat merparten av idéerna från en resa till Asien (bland annat deltog de i CNN-dokumentären Indie Asia förra året). Resultatet blir att Sound Kapital ter sig betydligt ljusare än sin något mer dystra föregångare, men hur det kan knytas an till rent geografiska och kulturella skillnader låter den här recensionen vara osagt.

Arrangemangen är ofta komplexa och kombinerar flera syntslingor åt gången. Vilket dock är på gott och ont. Handsome Furs ger nämligen inte bara en känsla av att vara välorkestrerade, utan också av att sakna en förmåga att avväga musiken i högre grad.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem

    ANNONCE