Albumrecension

Winding Stairs: Surviving Funeral Season

Surviving Funeral Season - Winding Stairs

Winding Stairs

Surviving Funeral Season

Kreativa sagomelodier.

Efter sin på många håll bejublade debut är Winding Stairs tillbaka och vill servera ett musikaliskt smörgåsbord. Detaljrika poplåtar i olika tappning redo att plockas och tugga flera gånger, för att hela tiden ge lyssnaren ytterligare smaknyanser.

Lina Wedin, även känd från soloprojektet Ugglemor, trallar fram melodier med en spröd röst lätt att koppla ihop med Kate Bush. En referens som i det här fallet känns tröttsam snarare än autentisk. Detsamma gäller för det stundtals återkommande soundet som påminner kriminellt mycket om samarbetspartnerns Martin Molins förra grupp Detektivbyrån.

Det tar ett tag att komma in. I början ter sig Surviving Funeral Season snudd på monoton och grå, utan melodier att klamra sig fast vid. Trots variationsrikedom, dynamik och vacker sång tappas jag bort någonstans. Men de tio spåren växer. Efter ett tag blir alla lager av skiftningar som lekfullt tar sig fram i en sagolik ljudvärld mer begripliga än till en början. Inte alls så spännande som så mycket kreativitet borde utmynna i, men utan tvekan ännu en berömlig insats av Winding Stairs.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem

    ANNONCE