Albumrecension

To All My Friends: Ride With Me

Ride With Me - To All My Friends

To All My Friends

Ride With Me

Folkpop av stämsång.

To All My Friends följer upp sitt självbetitlade debutalbum med en sammansättning låtar som slår an precis samma känslosträngar som tidigare, med den positiva skillnaden att ljudet är betydligt bättre den här gången. En bättre miljö för duons enkla melodier, vilket naturligtvis lyfter musiken en hel del.

Annars är det som vanligt. Folkpop sprungen ur den amerikanska musiktraditionen baserad på stränginstrument och ihopdiktade historier. Personligen har jag dock svårt att relatera till berättelser om cowboys som rider för sig själva och har himlen som tak och vinden som väggar. Jag brukar med enkelhet kunna bortse från texter som inte har någon relation till det verkliga livet, men i det här fallet träffas jag lite väl hårt av klichéerna.

Melodierna är hur som helst fina. Stämsången ligger i fokus och är liksom hela behållningen med de här två svenska tjejerna. Och hade inte First Aid Kit redan varit den stora grejen 2012, ja då kanske To All My Friends hade slagit igenom på bred front och jag hade kanske inte alls varit såhär blasé. Det kanske bara är en fråga om tajming.

VILL DU LÄSA MER?

Bli medlem och få full tillgång till allt innehåll på Gaffa.se

Få den första månaden för 1 kr. - Därefter endast 39 kr. / månad.

  • Full tillgång till allt innehåll på gaffa.se
  • Möjlighet att avaktivera annonser på gaffa.se
  • Rabatt på biljetter till utvalda konserter och festivaler
  • Tillgång till GAFFAs tidskriftsarkiv med över 150 tidningar

Skapa din profil


    Redan GAFFA+ medlem